Actueel

Nieuws

Persoonlijk Hypotheek advies op maat Lokaal nieuws vrijdag 19 april 2019

Persoonlijk Hypotheek advies op maat

De tijden veranderen en de technologie verandert natuurlijk mee. We kunnen tegenwoordig ontzettend veel regelen via internet. Ook (een gedeelte van) onze financiën. 

Maar toch, de computer kijkt u niet aan en heeft geen gesprekken met u over uw dromen en toekomstplannen. Kortom, het persoonlijke aspect valt helemaal weg. Henk van Vaalen van Van Bruggen Adviesgroep werkt ook met de nieuwste technieken, maar houdt daarnaast wel van ouderwets goed klantcontact: ”Persoonlijk advies op maat gemaakt, is ontzettend belangrijk om nu en later lekker te kunnen wonen én leven.” 

Van Bruggen Adviesgroep helpt. Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, een financieel plan om zorgeloos te wonen, het verlengen van de rentevaste periode of uw verzekeringen, Henk van Vaalen verzorgt voor u graag een objectief financieel advies op maat. 

Hij vertelt: “Wat u van mij kunt verwachten? Onafhankelijkheid en duidelijkheid en snelheid. Ik bewaak dat u niet voor verrassingen komt te staan. Ik nodig u dan ook graag uit voor een verhelderend eerste kennismakingsgesprek.” ! 

Van Bruggen Adviesgroep • Wautgershoeve 4 • 5708VE Helmond • 040 237 13 12. 

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid? Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?

Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Maar wat doe je ermee? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen? Het is een vraag waar je als huiseigenaar mee kunt worstelen. Want wat is de beste? Ik zet de belangrijkste voor- en nadelen van de drie opties op een rij in mijn blog.

Lees verder op mijn website: https://www.ingewalstra.nl/blog

Wilt u zich ook kosteloos oriënteren op uw financiële mogelijkheden?

Bel, app of mail me gerust.

Tot ziens, Inge Walstra

"Mijn eerste half jaar in de directiekamer!" Lokaal nieuws vrijdag 15 maart 2019

"Mijn eerste half jaar in de directiekamer!"

Het eerste half jaar van het bestaan van mijn eigen onderneming Inge Walstra Hypotheekadvies is voorbij gevlogen! Ik wil u graag laten weten hoe dat gegaan is.

Het lijkt wel of ik alleen maar leuke klanten ontmoet. Klanten met mooie plannen. Ze zijn in verschillende fasen bezig met hun financieringsmogelijkheden. Dat maakt het ook zo leuk: vandaag kwam bijvoorbeeld een definitieve hypotheekofferte binnen voor een klant, tekenden andere klanten mijn opdracht tot dienstverlening waarmee de adviesfase start en weer iemand anders maakte een afspraak om zich te oriënteren op zijn mogelijkheden. Heel afwisselend, nooit hetzelfde. Iedereen heeft een ander verleden en andere wensen voor de toekomst.

Lees verder op mijn website: www.ingewalstra.nl .

Wilt u zich ook kosteloos oriënteren op uw financiële mogelijkheden? Bel, app of mail me gerust.

Tot ziens, Inge Walstra

Het mooiste van Herenbiezen nu te koop! Lokaal nieuws maandag 25 februari 2019

Het mooiste van Herenbiezen nu te koop!

Binnenkort start de bouw van het nieuwe gedeelte. Dat staat vast.

Een groot deel van Herenbiezen is al gebouwd en bewoond. Een deel van de woningen is verkocht aan een derde partij. Deze worden straks verhuurd. De vier grootste (en mooiste) woningen gaan in de verkoop. Een mooie kans op een supermooie woning maar zorg wel dat je er snel bij bent. We denken dat het hard zal gaan. Kijk hier of deze woningen bij je passen.

Lokaal nieuws maandag 25 februari 2019

Herenveste opnieuw in verkoop.

Als gevolg van het spijtige faillissement van de bouwer van Herenveste komt een aantal woningen opnieuw op de markt.

De koopovereenkomst met deze bouwer kwam te vervallen en dat gaf een aantal kopers de kans op een heroverweging. Een paar zagen alsnog van hun nieuwbouwwoning af. Deze zijn nu dus weer te koop. We verwachten dat het hard zal gaan. Dus als je interesse hebt, wees er dan snel bij. Kijk hier voor een goede indruk van deze woningen.

Zelf je hypotheek regelen? Dat kan! Lokaal nieuws donderdag 31 januari 2019

Zelf je hypotheek regelen? Dat kan!

Veel mensen voelen daar wel iets voor, dus mooi dat dit via "execution only" mogelijk is. Het lijkt gemakkelijk én goedkoop, maar pas op!

Ik durf namelijk te beweren dat de kans heel klein is dat iemand zonder ervaring zijn eigen hypotheek foutloos kan regelen. En op tijd: voordat de ontbindende voorwaarden aflopen! Wat maakt het dan zo ingewikkeld? Zie mijn blog op de website www.ingewalstra.nl

Ben jij iemand die de financiering van jouw woning het liefst met een onafhankelijk hypotheekadviseur regelt? Bel me dan gerust voor een oriëntatie op jouw mogelijkheden! Dat doe ik allang niet meer op de achterkant van een bierviltje, haha.

Tot ziens. Inge Walstra

Primeur!!! Lokaal nieuws donderdag 17 januari 2019

Primeur!!!

De eerste heipaal is de grond in geboord en daarmee is de bouw van Villa de Wit in Helmond begonnen!

De eerste heipaal is de grond in geboord en daarmee is de bouw van Villa de Wit in Helmond begonnen!

Voor de kopers is er 14 februari 2019 een start bouw borrel georganiseerd en openen we officieel de start bouw met een proost moment.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Helmond.

Aanmelden